Делегация от Индонезия посети Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:51 / 05.12.2012
1866
Извънредният и пълномощен посланик на Индонезия Бунян Саптомо заедно със своята съпруга, г-н Праново - министър към индонезийското посолство по икономическите въпроси, г-жа Дина Мартина - секретар по социокултурните връзки, университетският преподавател д-р Ахмат Хвахрум Роди, първият преподавател и преводач от индонезийски език в България д-р Красин Химирски и членове на сдружение "Приятели на Индонезия - Нусантара" бяха официални гости на кмета на Асеновград Емил Караиванов вчера. Посланик Саптомо бе посрещнат от зам.- кмет инж. Мария Вълканова, след което д-р Караиванов го прие в кабинета си и двете страни размениха поздрави и подаръци. Срещата продължи с официален обяд.

Малко по-късно посланик Саптомо се срещна с представители на бизнеса в Асеновград. Посети Завод за производство на акумулатори, кутии и Международен и вътрешен транспорт на пътници и товари "Комексмаш-Васил Пиронков" ЕООД и фирма за рециклиране и производство на индустриални режещи машини "Милко" ЕООД. Негово превъзходителство се запозна с процесите на работа на двете фирми и техните ръководства.

С красотата на Асеновград индонезийските гости се запознаха чрез посещението си на туристически комплекс "Асенова крепост". Екскурзоводът Анна Джаджева ги запозна с историята на крепостта и града. Делегацията сподели възхищението си от гледката, която се открива към Асеновград от там.

В късния следобед в стратара община Евгения Димитрова - координатор на Сдружение "Приятели на Индонезия- Нусантара", заедно в посланик Саптомо откриха фотоизложбата "Индонезия през обективите на членовете на Сдружение Приятели на Индонезия - Нусантара: Далеч от очите- близко до сърцето". Експозицията се състои от панорамни фотоси на пейзажи от различни индонезийски острови и храмове и от рисунки на деца от Република Индонезия. Експозицията ще бъде в Асеновград две седмици с вход свободен.

Бунян Саптомо направи презентация на Индонезия в 601 зала на общината. В нея посланикът разказа за богатата култура на своята страна, икономическото и политическо й развитие, религиозното многообразие и природни дадености.
Посланикът стана част от традиционното вече за Асеновград запалване на светлините на коледната елха. Той успя да види и част от празничния концерт.

Денят на Индонезия продължи в ресторант "Асеновец", където асеновградчани имаха възможността да опитат от екзотичната кухня, приготвена лично от главния готвач на посолството. Атрактивните момичета от танцовия състав Pesona Mawar Nusantara /"Очарователните рози на Архипелага"/ направиха вечерта още по зрелищна със своите танци и пищни костюми. Общината от своя страна отправи поздрав към делегацията с български народни танци, представени от Клуб по балкански танц "Асеница".

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Синдик продава имоти, сгради и машини на голямо предприятие близо...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).