Брезово и Садово с интерес към европроектите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26 / 20.05.2021
1238
Земеделски дейности по програмата за селските райони и дигитализация на културното наследство по програмата "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Норвежкия финансов механизъм, представиха експерти на ОИЦ -Пловдив пред жители и представители на администрацията на общините Садово и Брезово.

По време на редовна информационна среща в Садово бяха разяснени условията по които младите предприемачи могат да развият стопанствата си като закупят нова техника или увеличат обработваемите си площи.

Това може да се случи още тази есен с отваряне на програмите "Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ и "Стартова помощ за млади земеделски стопани“. От ОИЦ обясниха, че кандидатите имат достатъчно време да подготвят своите предложения и да ги консултират с експертите от центъра.

Общини и бюджетни организации с дейност в културния и творческия сектор са потенциални бенефициенти в покана на Норвежкия финансов механизъм за културно предприемачество, наследство и сътрудничество, която цели да насърчи представянето на културното наследство и привличане на нови публики, включително чрез ревитализиране на помещения и образователни програми.

Това бе и темата при среща на експертите с представители на МИГ – Брезово, Братя Даскалови. Районът е известен с културното си наследство и история, а програмата представлява интерес, тъй като би позволила по широк достъп на публика до него.

Проект "Осигуряване функционирането на ОИЦ-Пловдив през периода 2019-2021 г.“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Добро управление“ 2014-2020.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).