Благовещение дойде в община "Родопи" с децата от село Белащица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 25.03.2022
1348
С празненство в църквата "Св.Св. Козма и Дамян" второкласниците от ОУ "Пенчо Славейков" посрещнаха идването на пролетта и благата вест за  раждането на Спасителя.

Гости на събитието бяха кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев и общинската съветничка Величка Стоичкова.

В продължение на няколко месеца малките възпитаници от групата  на г-жа Петкова по извънкласната форма на обучение " Християнско семейство" проучват традициите и ритуалите за този християнски празник. Облечени в традиционните одежди за онова време, в Божия храм пред своите гости, с много старание и желание  малките артисти изпълниха песни и стихове, представиха  сцена  за Въведение Богородично и отправиха благопожелания за здраве и плодородие.

"Благовещение или Благовец е пролетен празник, който се свързва с пробуждането на природата. Благовещение е празник на надеждата и вярата в доброто. На този ден Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Божия син Иисус Христос", разказа кметът Павел Михайлов. Той поздравиха децата  и им пожела днес да са щастливи и усмихнати, за да е така през цялата година. Михайлов благодари на учители и родители, че възпитават децата в българските традиции.

"Да се радваме и пазим детския  глъч и смях, защото това е най-голямото щастие, което имаме. И ние ще правим всичко, което зависи от нас, като ръководство за прекрасните  деца на община "Родопи". 

Отец  Мирослав   подари на децата учебник по вероучение от името на Пловдивската митрополия, а църковното настоятеелство беше подготвило сладка почерпка за малките артисти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).