Белозем пропищя от нощни полети на военни самолети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:20 / 19.07.2015
3458
Пловдивското село Белозем, в което живеят 5000 души, се разбунтува срещу нощните полети на военни самолети. Кметството е засипано от жалби на майки. Те твърдят, че от бученето на машините децата им се стряскат и после дълго не могат да заспят.

"Летят на ниски височини и денем и нощем и тероризират населението. Ако стане инцидент и падне самолет над селото, ще унищожи всичко", притеснен е кметът Иван Тачев.

От пресцентъра на министерството на отбраната обясниха, че в момента се провеждат две паралелни съвместни летателни тренировки - "Тракийско лято" /19-24 юли/ на летище Крумово и "Тракийска звезда" /13-27 юли/ на авиобаза Граф Игнатиево.

"Тракийска звезда" е с участието на ВВС от България, САЩ, Румъния и Гърция.

Екипажите тренират съвместни задачи по охрана на въздушното пространство и защита на националния суверенитет. Мисиите се изпълняват при всякакви метеорологични условия денем и нощем.

За провеждането на двете тренировки своевременно и по надлежния ред са уведомени органите за местно управление в районите на провеждане на летателната дейност. Публикувани са и прессъобщения на сайтовете на МО и ВВС за сведение на обществеността и ползване от средствата за масова информация, уточниха от МО.

По неофициална информация нощните полети над района на Белозем са от учението на авиобаза Крумово.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря
Големи изкушения в богато пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).