Басейнова дирекция преустанови незаконно водовземане на минерална вода

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:02 / 16.09.2010
2157
В изпълнение на заповед на министъра на околната среда и водите, експерти на Басейнова дирекция-Пловдив преустановиха водовземането на минерална вода от каптираните естествени извори "Парилките"и "Чаира баня" на находище "Хисаря" на "ОЛИМПИЯ КОНСУЛТИНГ" ООД.

В резултат на извършена от Басейнова дирекция Пловдив проверка се констатира, че фирмата "ОЛИМПИЯ КОНСУЛТ" ООД извършва водовземане на минерална вода от двата каптирани естествени извора без издадено разрешително по реда и условията по Закона за водите.

Установено е също така, че не се заплаща годишна такса за водовземена за водоснабдяване на обект "Минерален плаж" в град Хисар, както и че не са монтирани измервателни устройства за отчитане на ползваните количества минерална вода. В резултат на тези нарушения, директорът на Басейнова дирекция - Пловдив направи предложение до министъра за предприемане на принудителна административна мярка на фирмата с цел прекратяване на водовземането на минерална вода.

Вчера бяха прекъснати двата захранващи тръбопровода и пломбирано с печат на Басейнова дирекция помещението на черпателния резервоар. Фирмата дължи такса в размер на 77 842 лева

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Музеят на авиацията в Крумово организира специален ден на бащата
333 лева за едно питие в Родопите? Сервитьор успя да постигне меч...
Хиляди глобени шофьори в Пловдив
Кметът на пловдивско село: Попът трябва да ръси наред
Млад мъж от пловдивско село направи голяма глупост няколко часа, ...
Сигнал: Старици тормозят "пришълци" в село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).