Асеновград изпраща със сълзи 13-годишния Васко, загинал нелепо край Асеновата крепост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:31 / 08.01.2018
8251
"Почивай в мир, мило дете!", написаха близки по повод смъртта на 13-годишния Васил Хаджимарков от Асеновград. Той почина навръх Богоявление след падане от 15-метрова скала край Асенова крепост. Погребението на детето е днес. Трагедията помрачи двата светли празника в градчето. Негови съученици и приятелчета са попарени от тъжната вест. Загиналият седмокласник учи в ОУ "Ангел Кънчев". Учителите му са потресени от случилото се. Те описват момчето като много възпитано. Районната прокуратура в Асеновград предприе разследване за смъртта на детето. 

"Вече са разпитани свидетели на трагедията, извършен е оглед на мястото, предстои да бъдат назначени експертизи", посочиха от държавното обвинение. Макар да е нещастен инцидент, прокуратурата е длъжна да предприеме разследване, след като има смъртен случай.

Трите приятелчета на Васко, които станали свидетели на трагедията, не можели да се опомнят. На 6 януари те тръгнали към местността Метоха на разходка. Времето било хубаво и децата решили да излязат на въздух. Според тях Васко започнал сам да катери стръмните скали, които са надвесени над пътя за Бачково. Момчето се подхлъзнало, не успяло да се задържи и паднало на шосето от 15 метра височина. Сигналът за проснато тяло на пътя е бил подаден в 13,40 часа на Богоявление. 

Веднага екипи на полицията и на Бърза помощ пристигнали. Според очевидци до тялото на Васко имало откъртена скала. Момчето било откарано с линейка в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" с опасност за живота. Лекарите констатирали много тежки наранявания и счупвания. Докато му правили нужните изследвания, Васко починал. За разследващите това е нещастен инцидент, пише "24 часа".

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
29.07.2020 Обезопасиха мястото в Асеновград, на което дете загуби живота си
06.01.2018 Трагедия! Почина детето, паднало на пътя за Бачково
06.01.2018 Отвориха за движение Асеновград - Бачково
06.01.2018 Дете падна от Асенова крепост, движението в района е спряно
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).