Арест в Първомай заради "чай за пушене"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:50 / 25.02.2021
2624
В момент на притежание на цигара - неделима смес от марихуана и тютюн, е установен и 15-годишен от Първомай. Проверката е извършена в дома на момчето, а иззетото количество наркотично вещество е 0,788 грама. Още едно бързо производство за престъпление по чл. 354 А ал 3 от  НК е започнато от служители на РУ Първомай.

На улица "Вереница" в населеното място е проверен 30-годишен местен жител, който признал, че в себе носи "чай за пушене". При последващи действия е установено, че дрогата е закупена за сумата от 20 лв. от продавач, който управлявал лек автомобил "Ауди А 6", а след сделката водачът на превозното средство се оттеглил в неизвестна посока.

Тридесет минути по-късно на разклона за село Виница е установен и задържан продавачът. В превозното средство, което е управлявал, е открита споменатата банкнота от 20 лева и празна кутия от крем със следи от наркотично вещество по нея.

В условията на неотложност е последвал обиск в дома на 33-годишния дилър, който също е от Първомай. В двора на имота в метална кофа е открита старателно прикрита опаковка със синтетична дрога. Иззета е 1,306 грама бутинака. Лицето е задържано в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).