72 години от смъртта на цар Борис Трети почетоха в Баня

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:13 / 30.08.2015
1582
72 години от смъртта на цар Борис Трети почетоха в Баня. В неделната служба местният свещеник отец Николай говори за делото и живота на монарха, за това какво е постигнал за България, как е посещавал града, където е имал скромен дворец, как се е черкувал в църквата "Свети Константин и Елена, колко почитан е бил от хората и как винаги е бил сред народа. Идеята да се отдаде почит на цар Борис Трети е на кандидата за кмет на ГЕРБ за Карлово Теодор Шойлеков. Да запалят свещички в памет на монарха дойдоха и представители на ГЕРБ - Карлово. Сред тях бяха Стамен Гешев от Баня и общинският съветник д-р Красимира Колев. Граждани също се присъединиха и почетоха паметта на Борис Трети.

"Идеята се роди спонтанно, трябва да почитаме историята и да си спомняме какво са направили управниците на държавата ни за нейния просперитет. Необходимо е да даваме пример за подражание на подрастващите как се почита миналото, родното, българското, с което всички се гордеем. Цар Борис е бил обичан от народа си и тачен от него, за това и до ден днешен той не е забравен. Царят е на особена почит тук, в Баня. Сега, когато курорта празнува 13 години от обявяването си за град, решихме, че е редно да почетем и човека, който е неразривно свързан с миналото на Баня", коментира на излизане от храма Теодор Шойлеков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).