500 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Пясъчник"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:59 / 20.09.2010
1550
През събота и неделя в ИАРА Пловдив, включително и на тел. 112 са постъпили над 8 сигнала за бракониери на река Марица и други водоеми в областта. Инспекторите са проверили сигналите с помощта на служители от Горско управление Пловдив. Всички сигнали са се оказали фалшиви. Това е усъмнило инспекторите от ИАРА Пловдив, тъй като явно целта е била инспекторите да се насочат за проверки към различни райони и водоеми в областта.

Служителите от сектор "Рибарство и контрол" към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пловдив решават да направят изненадваща среднощна проверка на язовир "Пясъчник". При проверката те откриват и изваждат от язовира 5 бр. бракониерски нови мрежи с обща дължина 500 метра. Мрежите са били разположени в язовира на 5 лъча от по 100 метра. Над 150 бр. бели рибки са били извадени от мрежите и върнати обратно в яз. "Пясъчник". Бракониерските мрежи на стойност минимум 10 000 лв. са конфискувани и съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспекторите от ИАРА Пловдив са извършили проверка и на яз. "40-те извора", край Асеновград. От там са иззети уреди за улов на раци, като около 50 кг. раци са върнати във водите на язовира.


Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).