5-сантиметрова градушка удари община Баните в област Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:17 / 20.07.2023
8770
Пороен дъжд, придружен с градушка удари община Баните в област Смолян. За "Фокус“ кметът на Баните, Павлин Белчев съобщи, че градушката в определени места на територията на общината е била доста интензивна и голяма по размер. "Най-едра беше в село Малка Арда, където големината на ледените късове достигна 5 см. И там са най-големи щетите. Земеделската продукция в селото е унищожена на 100 %. Има счупени керемиди на къщи, както и счупени стъкла на автомобили, включително и на автобус. Единствено в Малка Арда има толкава голяма градушка, като такава имаше и в селата Оряховец, Баните, Вишнево, но там беше с далеч по-малки размери и щетите са по-ограничени“, поясни Белчев.

Градушката е продължила около 10 минути, придружена с пороен дъжд, но проблем е бил градоносния облак. Няма данни за пострадали хора на територията на община Баните вследствие на градушката и пороя. Тепърва ще и изчисляват щетите от градоносната буря. Белчев изрази надежда, нормалният ритъм на живот в засегнатите населени места да се възстанови бързо.

Нели ГЕРГЬОВСКА

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Градушка удари пловдивско село, унищожи цялата реколта
Двойно падна цената на туристическа база в Пловдивско, ще я купи ...
След жесток челен удар в Пловдивско мъж почина, жена и детенце на...
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).