30 нови дръвчета бяха засадени в Ротари парк в район "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:39 / 16.03.2011
1920
30 нови дръвчета бяха засадени в Ротари парк в район "Тракия". Зелената площ, която се намира до училище "Свети Седмочисленици", беше залесена с американски дъб от ръководството на авиобаза Граф Игнатиево, начело с бригаден генерал Цанко Стойков, пилоти от Трета изтребителна авиационна база, кмета на района Гиньо Матев и деца от обединеното детско заведение "Едгар Бароу. Малчуганите активно се включиха в кампанията и така за първи път видяха как се засажда дърво. Децата проявиха интерес и разпитаха възпитателите си дали има значение колко е дълбока дупката в почвата, на къде трябва да гледа короната на дръвчето и колко често трябва да се поливат младите фиданки. На всички въпроси те получиха подробни пояснения и след това сами се втурнаха да засаждат младите дъбове, които бяха осигурени от бизнесмен от Раковски.

След като приключи екоакцията, децата получиха специален сертификат, че са участвали в залесяването на парка. Истинска радост настана обаче, когато всеки един от възпитаниците на детското заведение "Едгар Бароу" получи като подарък плакат на самолет-изтребител.

Освен малките тракийчета и военнослужещите от авиобазата, доволен от свършеното остана и районният кмет. Гиньо Матев каза, че от малки децата трябва да бъдат приобщавани към природата и като пораснат сами да се грижат за нея. Матев вярва, че новите дръвчета ще бъдат пазени от гражданите и няма да бъдат унищожавани. Той допълни, че в началото на парка чинарите, които бяха засадени преди време, вече са пораснали и създават приятна атмосфера за всички тракийци.
Засаждането на новите дръвчета беше част от инициативите, посветени на тържествата за 60-та годишнина от основаването на авиобаза Граф Игнатиево. По този повод бяха засадени общо 60 дръвчета, като с останалите 30 беше залесена градинката до паметника на загиналите от войните в село Граф Игнатиево.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Натовци и хлапета садят фиданки дъб в Тракия

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря
Големи изкушения в богато пловдивско село
Кървав екшън в пловдивско село, има арестувани и ранен
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).