Журналистът Николай Илчевски с премиера на нова книга

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:51 / 19.04.2022
1938
Журналистът и писател Николай Илчевски представя новата си книга "Крадецът на слама". Премиерата е днес, 19 април, от 18:30 ч. в Културния център на Радио Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Крадецът на слама" е продължение на "Записки от селската кръчма", в която са събрани истории със селски семейства, чиито деца са вече в големия град или в чужбина. С майсторлъка на Чудомир Николай Илчевски описва какво причинява спирането на тока в голям канадски град и мъката да се живее в небостъргач, драмата на свекървата, когато синът купи миялна машина на жена си в село, превръщането на селската къща в дом с вана в банята и вана зад доматите в двора... общо 86 увлекателни истории от българските села. 

Освен традиционния  разделителен синор между града и селото, авторът разглежда и набезите на единия свят в другия – когато театрална трупа разбунва селото и когато непредубеден селянин се оказва в столичен театър. 

"Крадецът на слама" излиза четири години след предшественика си "Записки от селската кръчма" с щемпела на издателство "Алитеа".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).