Журналистки и студентки се забавляваха в пловдивски съд

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
17:12 / 30.10.2019
2311
Днес в Съдебната палата в Пловдив журналисти и студенти от Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски“ участваха във възстановка на съдебен процес по действителен казус. Инициативата е част от събитията, с които през тази седмица Окръжен съд – Пловдив и Районен съд – Пловдив отбелязват 140-годишнината от основаването си.

Антония Роглева – изпълняващ функциите на председател на Окръжен съд – Пловдив и Иван Калибацев – председател на Районен съд – Пловдив приветстваха журналистите и студентите с добре дошли и им пожелаха успешна работа.

На журналистите и студентите беше представена фактическата обстановка по действителен казус за причинена средна телесна повреда в пловдивска дискотека. След това те облякоха тоги и влязоха в ролите на съдебен състав, прокурори, адвокати, подсъдим и разиграха съдебен процес, като всяка страна по делото се аргументира убедително и изчерпателно с факти и доказателства.

Накрая съдът се оттегли на тайно съвещание, а когато се върна в залата, произнесе присъдата, като се мотивира подробно за съдебния акт. Четирима съдии от Окръжен и Районен съд – Пловдив съдействаха на всяка от страните по време на възстановката на съдебния процес.

Участниците в процеса споделиха, че им е било интересно да сменят гледната точка и да влязат в ролите на страни в съдебен процес. На финала Роглева и Калибацев благодариха на участниците и ги поканиха отново в Съдебната палата по повод бъдещи инициативи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).