Журналистически награди за ученици от ПГХТТ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:36 / 22.06.2015
3584
Бивши и настоящи ученици от
ПГХТТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Клуб "Клио" - ПГХТТ от години представя Пловдив в различни национални форуми по журналистика и история. Завършилият вчера Национален ученически конкурс им донесе нови високи признания. Конкурсът се организира от община Разград, ЦУТНТ и Общинско радио Разград. 

Той носи името на най-известния разградски журналист от първата половина на 20 век: Григор Попов - син на възрожденците Никола и Станка Икономови, издавал е вестник "Разградско слово" 22 години. 

Церемонията по обявяването на победителите започна в ранния следобед на 18 юни 2015 г. със спомени на внучката на Григор Попов - Теменуга Иванова. Жури от местни медии - Галина Маринова - председател, Митко Ханчев,  Галина Матева, Марина Бенова, Радка Минчева, Петър Петров - определи победителите. Сред сериозната конкуренция - 134 творби от 13 области, петима от журналистите на клуб "Клио" получиха високи награди, връчени в приповдигната, празнична атмосфера. 

В раздел "Статии, репортажи, очерци" II място получи Иван Генов от 11г клас, а III място получи Джоан Дико от 11 г клас. Поощрения получиха още Илиян Карабойчев от 11в клас и екип на радио "Клио" в състав Милиян Апостолов, Диляна Петкова и Иван Генов. 

Удовлетворението от наградите бе увеличено от специалното внимание, което организаторите отделиха за своите гости от различни градове и области на България. Така освен от възрожденското вдъхновение на организаторите на ученическия конкурс "Григор Попов", участниците в награждаването бяха запленени от красотата и невероятното историческо богатство на Разград, съхранявано и интелигентно представяно от дншните му жители в Етнографския музей, в музея "Абритос" и множестното запазени къщи-музеи.

Националният ученически журналистически конкурс "Григор Попов" награди носителите на призови места, но заедно с това спечели свои привърженици и постави Разград в сърцата на много млади журналисти от цяла България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).