Жоро Милионера стана бригадир на 40 затворници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:30 / 13.07.2016
7822
Жоро Милионера е станал отговорник за работата на 40 лишени от свобода в пловдивския затвор. Охранителят Георги Енев се сдоби с прякора си заради брилянтно измисления и извършен обир на 1,5 милиона лева от инкасо автомобил през юни 2012 г. Парите и до ден днешен не са намерени, а Милионера продължава да пази строго мълчание къде ги е скрил.

"Не му се чува гласът. Работи изключително съвестно и отговорно, като не влиза в абсолютно никакви пререкания с останалите затворници. Гледа да си излежи присъдата и да излезе", коментираха надзиратели от пловдивския пандиз. А от присъдата му, която е общо 12 години затвор, остават още 7 години и половина години.

Жоро Милионера работи от около година в затвора в Пловдив. Първо се е пробвал като дърводелец, но работата не му споряла. След това бил прехвърлен в цеха за пластмасови изделия, в така наречената "бакелитова бригада". Именно там започнал да се издига в йерархията на лишените от свобода. Пандизчиите в тази бригада се занимавали с доста мръсната и непрестижна работа да лъскат до блясък цехове на външни фирми или да чистят повърхността на пластмасови детайли преди боядисването им.

В "бакелитовата бригада" Енев започнал да отговаря за дейността на останалите 40 затворници, като тази му работа нямала де факто ръководни функции. Той трябвало да записва в тетрадка кой от затворниците колко бройки пластмасови кутии е изстъргал и е предал като готови. "Енев не отговаря за останалите затворници, а само записва продукцията им, тъй като имат да изпълняват определени дневни норми. На 40 затворници им се полага по един такъв отговорник", обясниха надзирателите му.

Първоначално Жоро Милионера получи 8 години, но апелативният съд ги увеличи на 12 години. Тази присъда бе изцяло потвърдена от състав на Върховния касационен съд. Като работи, Енев намалява размера на престоя си в затвора. Неговият план за обир на инкасо автомобил, който той всъщност е трябвало да пази, разсмя цяла България преди 4 години. Жоро Милионера успял да подлъже шофьора, че му се ядат дюнери. В кв. "Кючук Париж" инкасо колата се отклонила от маршрута си, а наивният колега слязъл да ги купи.

В това време Енев, който уж трябвало да обърне, свил по странична улица и набързо разтоварил чувалчетата с парите в предварително паркираната си наблизо лична кола. След това поел в посока Родопите, като част от пътешествието му било хванато от улични камери. Въпреки всички опити на разследващите да открият къде са пачките, това не се случи.

В съда Жоро Милионера изказа съжаление за стореното, но отказа да признае къде е скрил откраднатите 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество.

Източник: Монитор


Виж коментарите (0)

Още по темата (94):
19.12.2022 Жив ли е охранителят, задигнал от инкасо автомобил в Пловдив 1.5 млн. лева?
18.05.2022 Версия: Жоро Милионера вече си харчи парите, никой не ги търси
03.04.2022 Почти никой не е виждал Жоро Милионера след излизането му от затвора. Леля му: Нямаме връзка с него, не искам неприятности
02.04.2022 Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?
01.04.2022 Жоро Милионера излезе от затвора!
07.01.2022 Лудост! Вижте какво е направил, минути преди да се предаде, охранителят, задигнал повече от милион от инкасо кола в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).