Живущи в "Орхидея" искат нова инфраструктура

Автор: Георги Василев
Коментари (7)
13:02 / 02.12.2020
11095
Граждани, които са си купили апартаментчета в комплекс "Орхидея“ в район "Западен“, се оплакват от липса на адекватна инфраструктура и връзка на квартала с градската пътна мрежа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Сигналът им последва този на гражданите от комплекс "Марица гардънс“, които се жалваха заради строителната техника около "Алати“, заради която се образуват страшни тапи около светофара на бул. "България“. Живеещите в Орхидеята въобще нямат светофар и ежедневно правят груби и много опасни нарушения на правилата за движение, за да се включат в трафика.

"Комплексът вече е от 5 секции. Последните две в момента започват да се обитават от собствениците. Тук е населението на едно малко село, а за достъп до комплекса няма никаква изградена инфраструктура - нито пешеходна пътека за живущите, нито кръгово или светофар за цивилизован достъп и отход от комплекса“, оплаква се наш читател.

Репортерска проверка на Plovdiv24.bg установи, че отделните сгради на комплекса са свързани само чрез доста тясна уличка, която гъмжи от паркирали автомобили. Мераклиите да шофират по "Пещерско шосе" пък правят нарушения на маркировката, за да отидат на работа и да се приберат, като често се разминават на косъм със сериозни катастрофи.

Видимостта на шофьорите, които напускат Орхидеята, е ограничена от два казана за боклук, които са поставени вляво на тротоара. Има поставен и знак за задължителен десен завой – в посока квартал "Прослав". Така шофьорите, които искат да карат в посока центъра, първо трябва да стигнат до светофара на "Прослав", там да направят обратен и да тръгнат към града.

Мнозина извършват груб и забранен ляв завой, като преминат през две ленти с насрещно движение, за да се включат в трета – за центъра.

"Данъци се плащат. Такса смет също, въпреки че има 2 контейнера за над 350 апартамента. Община Пловдив и район "Западен" да се задвижат малко и освен да се строи, да направят и нещо за инфраструктурата около новите комплекси и жилищни сгради“, заключват гражданите от квартала.

Виж коментарите (7)

Още по темата (358):
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
14.03.2024 Зелена светлина за новия мегакомплекс в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).