Животът на млада жена виси на косъм, нито един лекар не може да открие болестта й!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:16 / 27.11.2019
30407
20-годишна жена от велинградското село Биркова, която е в много тежко състояние, се лекува в МБАЛ "Пазарджик", съобщиха от болницата. На този етап не може да бъде напълно изяснена причината за заболяването ѝ. Болната постъпва за лечение във Второ вътрешно отделение на 18 ноември в задоволително общо състояние. Ден по-късно е приведена в реанимация, след като развива остър белодробен микротромбоемболизъм. 

На две заседания на интердисциплинарен лекарски консилиум с председател д-р Георги Станчев задълбочено е обсъдено състоянието на пациентката. Направени са редица изследвания за поставянето на диагноза, както и е приета схема за лечението ѝ. От проведените лабораторни и рентгенови изследвания и процедури се стига до извода, че е възможно да се касае за генетично заболяване, което не може да бъде потвърдено в МБАЛ "Пазарджик".

По разпореждане на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов болната е консултирана и от републикански консултанти. На този етап и те не могат да дадат категорично заключение на какво се дължи влошеното и здравословно състояние. Лечението на 20-годишната жена продължава в Интензивното отделение на МБАЛ "Пазарджик".

Според лекуващите лекари болната трябва да бъде транспортирана и настанена в друго лечебно заведение с по-добри диагностични възможности. Медиците от МБАЛ - Пазарджик продължават борбата за живота на младата жена. Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов е провел разговори за привеждането на болната в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).