Жителите на район "Централен“: Имаме нужда от генерален план за движение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:18 / 17.10.2011
3364
Георги Титюков, водач на листа за общински съветници и кандидат за кмет от Коалиция "Кауза Пловдив", се срещна с жители на район "Централен". На срещата, пловдивчани поставиха няколко основни проблема, които срещат в ежедневието си, свързани с организацията на движение в район "Централен". Гражданите коментираха, че улиците в района са тесни, затруднено е придвижването на моторни превозни средства, а освен това липсват и достатъчно места за паркиране. 

"Приветстваме идеята за изграждане на велоалеи, които ще свързват отделните квартали на града. Пловдив има нужда от реализирането на стратегията "Пловдив - град на велосипедиста", която г-н Титюков готви, защото това ще улесни достъпа почти до всяка точка на града. Осъзнаваме, че това е и екологично чист транспорт, без вредни емисии". Това заявиха събралите се граждани по време на срещата с кандидата за кмет. 

Като недостатък гражданите посочиха и липсата на повече еднопосочни улици за движение, достатъчно асфалтирани улици, пътна маркировка по тях, легнали полицаи, знаци за движение, колчета по повечето тротоари, които да ограничават достъпа на автомобили върху пешеходните зони, по които се придвижват майки с колички и пешеходци.
"Живеем в 21 век, но за съжаление Пловдив все още няма качествена система за регулиране на движението. 

Затова, през изминалите малко повече от две години, с екипа ми разработихме проект за изграждане на интелигентна система за управление на трафика, която значително ще облекчи организацията на движение", заяви Георги Титюков. Относно липсата на паркоместа той обясни, че през следващата година ще заработи и Генерален план за движение, който ще предостави възможност за повече места за паркиране и регулиране на движението.

Виж коментарите (5)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).