Жители на "Западен" запознаха кмета на района с проблемите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:17 / 14.03.2013
1878
По инициатива на кмета в район "Западен" започват срещи с жители на района, които директно да поставят проблемите си. На първата от тях присъстваха десетки граждани от микрорайона, в който се намират улиците "Орфей", "Звезда", "Момина сълза", "Явор", "Юндола", "Белица", "Вечерница", "Сеновец", "Чемшир", "Дивна". Те благодариха за инициативата, защото по думите им през последните 20 години никой не ги е събирал, за да чуе от тях за проблемите и болките им. Всички изказващи се обаче държаха веднага да получат отговор на поставените от тях проблеми и с конкретен срок за решаването им. 

На първо място отново бе поставен въпросът от майки и възрастни хора за спирката пред Математическата гимназия, която няма навес. Желязкова отговори, че тази спирка е включена с приоритет в списъка на голяма община и новия концесионер за подмяна на съоръженията, което трябва да започна в най-скоро време. 

Масово бе подкрепен проблемът с домашните любимци, чиито собственици ги извеждат и разхождат по детските площадки и извън местата, определени за това. Районният кмет Десислава Желязкова бе категорична, че проверките в тази посока ще продължат и те ще се извършват съвместно с ПОИ, Общинска охрана и Общинска полиция и на нарушителите безкомпромисно ще се налагат санкции по наредбата. 

Повдигнат бе въпросът срещу кабелните оператори, които разкопават тротоарите, но след това ги остават в ужасно състояние. Хората настояват за по-голям контрол по отношение на възстановяване на настилката, за което бяха подкрепени от районния кмет.

Кметът Десислава Желязкова обеща на жителите на микрорайона да направи всичко възможно, но да бъде изградена нова детска площадка в близост до ДГ "Звезда". 

На срещата постъпиха и жалби за дупки по улиците "Звезда" и "Явор". Живущите на ул. "Белица" настояват и за "легнали полицаи", тъй като по думите им тази част от улицата е права, с които създава предпоставки за по-бързо шофиране, а освен това там има и детски площадка, на която се събират много деца. 

Всички поставени въпроси ще се систематизират и съставен график за разрешаването им, подчерта Желязкова. Тя е категорична, че срещите ще продължат регулярно, като в рамките на месец всички микрорайони ще имат възможност директно да поставят проблемите си.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).