Жители на Кючука се жалват заради навлизане в имота им от строителна фирма

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
16:38 / 25.11.2019
7799
Жители от квартал "Кючук Париж" се оплакват от строеж на нова сграда на улица "Петър Стоев"42 А. Комшиите твърдят, че камиони и бетоновози са преминали през техния имот, без да имат необходимото разрешение, научи репортер на Plovdiv24.bg. На строителната фирма се наложило да съборят граничната стена между двата имота, за да прекарат строителната техника.

Според местните, сигнализирали за проблема, строежът е започнал, без те да бъдат уведомени за него. Техният имот не бил отчужден от Общината, затова се наложило на тежкотоварната техника да премине през частна им собственост.

"Имаме разрешение от РДНСК, които вече ни направиха две проверки, от голяма и малка Община също. Няма как да започнем да строим без тяхното позволение и необходимите документи" каза техническият ръководител на строежа пред репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му, строителите нищо не са унищожили или счупили, а просто не са имали избор и път, по който да прекарат съоръженията. 

Разтревожените жители от кооперацията на "Петър Стоев"42 А са се договорили с инвеститорите, камионите и бетоновозите да преминават от друг частен имот от задната страна на  улица "Грамада". Те ще плащат такса за преминаването на тежкотоварните возила, но поне проблемът ще бъде решен.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).