Жител на "Тракия": Общината трябва да защитава не само интересите на търговските вериги, а и на гражданите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:21 / 06.04.2011
3964
"За съжаление, практиката с нагло паркиране в зелените площи, няма край. В случая става дума за всекидневно, трайно и вече прието като нещо нормално да се паркира в зелените площи пред бл. 121 в ж. к. Тракия". Там паркират предимно живеещите в отсрещния 126 блок", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg читател.

"Ние като съкооператори в бл.126 сме засадили дръвчета, опитваме се пространството около блока да има приветлив вид, но за съжаление, зелените площи при нас условно могат да се нарекат такива", възмущава се читателят .

"Парцелът пред блока по посока към булеварда преди няколко години бе продаден, ограден и в момента ние нямаме дори достъп до спирката на ул."Шипка" (пред търговския център Сани). Пътеката с плочки, която съществуваше към булеварда и спирката, я няма. Оградата от "Кауфланд" до "Сани" е непрекъсната и ние нямаме пряк достъп до булеварда и спирката. Вечер търговският център го затварят и ,за да се приберем, трябва да заобикаляме през пазара до ТЦ "Форум" или зад Кауфланд (това са повече от 1000 м)", продължават неволите на нашият читател.

Жителят на блок 126 в"Тракия" е категоричен, че общината трябва да защитава не само интересите на собствениците на големите търговски вериги, а и на живеещите наоколо в бл. 121, 126, 131, които са над 300 семейства.

Според писмото на читателят, живеещите наоколо няма къде да паркират. "Още когато построиха магазин Сани, очаквахме, че пространството между неговата ограда и нашата улица
ще се направи като паркоместа, но това повече от 10 години стои като лунен пейзаж и никой няма намерение да го
благоустрои", пояснява с ирония за обстановката читателят ни.

"Продажбата на площите между "Сани" и "Кауфланд" окончателно затапиха улицата и както беше казано, там също ще се изграждат сгради с търговски и жилищни площи. Ние
се борим за запазване на зелените площи и за обособяване на достатъчно паркоместа, а не да се уплътнява максимално
всяко свободно местенце със сгради, които да задълбочават проблема", завършва възмутено гражданинът.

Plovdiv24.bg се свърза са кмета на район "Тракия " Гиньо Матев, за да вземе отношение по случая.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).