Жестоката майка, убила бебето си, усмихната в съда! Защо се е стигнало до зверството?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
17:46 / 24.07.2017
17398
Убийството е закономерна последица от начина на живот на Гергана, от начина, по който приема живота, от факта, че приема детето си като тежест. Това зави в съдебната зала прокурор Тодор Павлов, поискал най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 18-годишната ромка, убила невръстната си дъщеричка Анка, задушавайки я с чорап, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Гергана застана пред окръжните магистрати, въоръжена с усмивка, облечена с тениска "Обичаш ли ме?", разкриваща куп татуировки. Тя се определи като българска гражданка от ромски произход, завършила 9 клас, неработеща. В залата стана ясно също, че младата ромка води напълно номадски начин на живот - родена е в София, живее в монтанско село, но е пребивавала в Стамболийски без регистрация. В Стамболийски се разиграла и драмата с момиченцето. Наказанието за това жестоко убийство е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, поясни прокурорът. 

Детенцето е умряло в ръцете й, но фактическата обстановка е сложна, контрира защитата. Т.е. - поведението на Гергана било нелогично, защото не е потърсила помощ и е оставила детенцето в безпомощно състояние. Неясно били мотивите и обстоятелствата на убийството; неестественоспокойно било и поведението й след смъртта на детето.

Затова служебният защитник поиска настаняването й в лечебно заведение за психиатрична експертиза, което искане съдът отхвърли. Прокурорът също бе категоричен, че поведението на Гергана се преекспонира, а извършеното от нея убийство е закономерна последица от начина й на живот, от начина, по който приема живота, както и от това, че възприема детето като тежест, пречеща й да живее свободно. Гергана остава в ареста, защитата й има 3 дни, за да обжалва.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (11):
27.03.2018 Окръжен съд Пловдив даде 12 години затвор на Гергана Благоева
19.03.2018 Отложиха делото срещу 18-годишната майка, която удуши бебето си
01.08.2017 Адвокатът на Гергана, убила бебето си: Имам съмнения дали е наред!
01.08.2017 Пловдивският съд не се смили над 18-годишната Гергана, удушила бебенцето си
01.08.2017 Жестоката майка, убила бебето си, иска да я пуснат от ареста
31.07.2017 Жестоката майка, убила бебето си, иска на свобода
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).