ЖП линията Първомай - Пловдив ще бъде завършена до пролетта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 27.07.2008
2208
Петър Мутафчиев изрази надежда, че през април-май 2009 г. жп линията Пловдив - Свиленград в участъка от Първомай до Пловдив заедно с прилежащите инфраструктури ще бъде готова. Не сме изпуснали влака, но се изискват много усилия не само от държавата, но и от изпълнителя на обекта, каза министърът. Има два проекта, които не са одобрени от министерството за финансиране, защото одит по тях е установил нарушения. Тези проекти са към фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и той трябва да прецени дали да се прекрати процедурата поради липса на финансиране и да се насрочи нова, или ще се търси финансиране на проектите от държавата.

Двата проекта все още са в процедура на обжалване. Единият от тях е за 8 километра отсечка от околовръстния път на София до Гара Яна. Търгът е анулиран, подготвена е нова методика и ще бъде обявен нов търг. При първия търг беше избрано обединение "Виасевт", в което пападат "Холдинг пътища" и "Мостстрой". Супервайзър е "Пътинвест инженеринг".

Вторият проект е за пътя Кърджали - Подкова. Изпълнители са избрани, но по процедурата има възражения и се чака решението на Върховния административен съд.

Мутафчиев информира, че се очаква на 5 септември Европейската комисия изцяло да приключи процедура по отмяна на регламента за предпазната клауза на българската авиация и страната ще стане равноправен европейски превозвач.

Източник: в."Строителство градът"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).