Зелена класна стая бе открита в пловдивско училище

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:30 / 20.04.2021
4927
Зелена класна стая беше открита официално в НУ "П. Р. Славейков". На тържеството присъстваха кметът на район "Източен" Иван Стоянов, кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по образование Стефан Стоянов, предишният кмет и настоящ народен представител в 45-ото Народно събрание Иван Тотев, общински съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Зелената класна стая е уникална за цялата страна. В реална природна среда учениците ще наблюдават процеси и явления и ще се грижат за уникални ботанически видове. 

Всички официални лица заявиха, че са развълнувани от реализацията на проекта. "Идеята беше още когато г-н Тотев е бил кмет на р-н "Източен", но се реализира през моя мандат" - отбеляза районният кмет Иван Стоянов. Той получи почетен плакет от училището.

"Радвам се, че парите, които бяха отпуснати, са използвани по предназначение. Сигурен съм, че и други училища ще поискат такива зелени класни стаи. Няма как, виждайки усмивките на децата, да не сме доволни. Честито!" - каза кметът Здравко Димитров

"Изключително съм щастлив да присъствам, благодаря за поканата. Учил съм в това училище. В годините, когато бях кмет, се опитвах да помагам. С г-н Чунчуков започнахме идеята. Радвам се, че г-н Димитров предложи на ОбС да се отпуснат средства и идеята се реализира. Хубаво е, когато има приемственост. Г-н Димитров е късметлия, има приемственост. Благодаря на г-н Стоянов за оперативността" - каза народният представител и бивш кмет на Пловдив Иван Тотев.

Областният управител Петър Петров, който също е бил кмет на "Източен", отбеляза, че районът е първият, в който всички училища и детски градини са били санирани.

Plovdiv24.bg излъчи на живо събитието. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Борислав Инчев: Пловдив не трябва да бъде възприеман като част от...
870 души не знаят дали ще се събудят утре
Активисти от ГЕРБ обновиха пейките в много посещаван парк в "Запа...
Читател: Пловдивският зоопарк се премести на Пазарджишко шосе
Жители на Съединение към Цвета Караянчева: "Време е отново ГЕРБ д...
Брутално задръстване на АМ "Тракия" към Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).