Завод за 23 млн. долара близо до Пловдив ще осигури 600 нови работни места

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
12:54 / 07.12.2012
15180
Президентът на Република България Росен Плевнелиев присъства вчера на първата копка на нова производствена мощност на една от водещите инженерингови компании в света "АББ Аутомейшън" в индустриалната зона на община Раковски.

АББ, водеща сила за технологии и автоматизация, планира да инвестира около 23 милиона долара за изграждането на своя втори завод - инвестиция "на зелено" в България. Новото предприятие се създава с цел да поддържа силния растеж на АББ в производството на енергетично и автоматизирано оборудване и да посреща бъдещото търсене на тези продукти в Европа.

Заводът в района на Пловдив ще играе ролята на вътрешен доставчик на АББ на продукти с ниско и средно напрежение. Когато заводът бъде завършен изцяло, в него се очаква да работят около 600 души. 

За Питър Симон, мениджър на АББ за България, инвестицията подчертава важността на България като база за ефективно производство: 

"Радваме се, че продължаваме развитието на АББ в България и внасяме международен опит и нови работни места в региона." 

Производствената база ще бъде построена върху обща площ от около 15000 квадратни метра и по план трябва да бъде пусната в действие до края на 2013 г. Това е втората мащабна инвестиция на АББ в района на Пловдив. Първият завод-инвестиция на зелено бе построен през 2009 г. и понастоящем осигурява работа на над 700 души.

АББ функционира в България чрез три компании в пет различни локации. Трите производствени бази на АББ са разположени в Петрич, Севлиево и Раковски. Новата инвестиция "на зелено" ще бъде четвъртото предприятие на АББ в България. С него общият брой на служителите на АББ в България ще достигне 1800.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).