Затворник-хулиган тормози полицая Караджов зад решетките в Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
14:06 / 17.12.2019
17444
"Мога да преглътна ужасните условия в затвора – аз съм мъж, а не някакъв 14-годишен хленчещ младеж. Искам да заявя, че всеки ден зад решетките за мен е едно изпитание, напрежението е огромно, защото съм поставен във враждебна среда – определени лица искат да ме изкарат извън релси“. Това заяви пред съда днес полицаят с убитите родители Венцислав Караджов.

Той поиска от магистратите да изменят мярката му за неотклонение от "задържане под стража“ в "домашен арест“, тъй като вече близо 4 години е по тъмниците, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че на 28 септември м.г. бившото ченге от сектор “Икономическа полиция" Венцислав Караджов получи доживотен затвор за жестокото и безмилостно убийство на родителите си Цветан и Божура, което разтресе Пловдив на 15 май 2016 г. Според прокуратурата причината за зверството е дело за имот на родителите, който Караджов искал. Тъй като се видял в безизходица, решил да ги екзекутира, за да може да се докопа до къщата.

Днес Караджов разказа, че постоянно е тормозен от друг затворник, който търсил конфликт с него, за да може бившият полицай да стъпи на криво. Мъжът често се спречквал с подсъдимия и с други задържани, търсил конфронтации и спречквания. Поради тези причини Караджов не можел да изготви добре защитната си позиция за съдебния процес.

"Ако бях задържан на местопрестъплението или имаше доказателства срещу мен, въобще нямаше да протестирам или да искам по-лека мярка. Но аз съм един невинен човек и не смятам, че трябва да търпя подобни унижения. Заради това страда и жена ми, и детето ми. Тази несправедливост сега е във вашите ръце“, заяви Караджов пред съда.

Прокурорът контрира с аргументите, че срокът на задържане е дълъг, но не и неразумен. Представителят на държавното обвинение изтъкна, че здравословното състояние на Караджов е добро, а и доживотната присъда е достатъчен мотив той да се укрие, ако бъде пуснат на свобода.

След кратко съвещание, съдиите решиха, че не следва да пускат подсъдимия с по-лека мярка. Разглеждането да делото по същество беше отложено, тъй като не бяха готови експертизите.

Виж коментарите (1)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).