ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затвор за пловдивски крадци на велосипеди
Автор: Георги Василев 14:27 / 29.12.2020Коментари (0)2933
©
Мъж и жена от Пловдив, които крали велосипеди, за да си купуват наркотици, ще лежат в затвора заради поредица от кражби, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двамата имали зад гърба си доста криминални прояви и присъди, но нуждата за пари за дрога ги подтиквала към още нарушения.

Мъжът бил осъждан за няколко кражби, като 4 години лежал в затвора за тях. Излязъл на 15 октомври м.г. Жената също била многократно осъждана, като последно била в затвора до 31 юли м.г. Двамата не работели, употребявали наркотични вещества, нямали доходи, като нощували на различни адреси в Пловдив - при приятели на подсъдимия.

На 3 декември м.г. подсъдимите се разхождали в Пловдив и видели нова луксозно построена жилищна кооперация. Тъй като нямали пари за наркотици, решили да откраднат някакви вещи, които в последствие да продадат. Влезли на партерния етаж, подсъдимият слязъл в избите, а подсъдимата останала да наблюдава за хора на партера. Мъжът носил отвертка, с която взломил едно от мазетата и взел велосипед марка "Cube Acid Eagle“, като го качил на партерния етаж и го оставил на подсъдимата. След това отново се върнал в избените помещения на сградата, където отново чрез използване на сила, натиск и чрез отвертката, отворил заключената врата на друго мазе, от където взел велосипед марка "Крос“. Качил се, двамата яхнали колелата и си плюли на петите.

Всичко било заснето от охранителна камера, поставена на съседна къща. Двамата подсъдими отишли при търговец на откраднати велосипеди. Той платил сумата от 130 лева за велосипед марка "Cube Acid Eagle“, който струвал 1500 лева, и сумата от 60 лева за велосипед марка "Крос“, който струвал 100 лева. На следващия ден ги продал на непознати за него лица на пазара в Пазарджик.

След по-малко от седмица подсъдимите направили следващия си удар – във външен двор на кооперация в Пловдив. Подсъдимият влязъл във вътрешния двор, като видял заключен към парапета велосипед марка "Рийбок“. Подсъдимият се приближил до велосипеда, след което отключил кода на заключващото устройство, взел велосипеда и заключващото устройство и напуснал двора на жилищната кооперация.

Отново отишъл и продал отнетия от него велосипед "Рийбок“ (струващ 260 лева) на търговеца за сумата от 50 лева. От своя страна два дни след това той отново продал на пазара в гр. Пазарджик продадения му велосипед.

На следващия ден подсъдимите преминали покрай магазин за дрехи. Жената се загледала по дрехите на манекените отвън, харесала черно дамско яке "Fashon“ и решила да го открадне. Тя се огледала, видяла, че собственикът на магазина е вътре и не наблюдава стоката пред магазина, приближила се до манекена, свалила от него якето, сложила го бързо под мишница и заедно с подсъдимия бързо се отдалечили от търговския обект.

На следващия ден собственикът отварял магазина и подреждал стоката пред него. За да му помогне сутринта дошъл неговият внук. При подреждането на манекените младежът забелязал липсата на якето и попитал дядо си дали го е продал. Той заявил, че не го е продавал и помолил внука си да прегледа записите от предния ден от охранителните камери.

Младежът видял всичко и изпратил записа на своя братовчед, който също идвал в магазина да помага на дядо си. Малко по-късно собственикът стоял и пушел пред магазина си. Тогава покрай него минали подсъдимите, които го заговорили. В този момент в магазина дошъл и братовчедът, който веднага разпознал лицата от записа. Двамата били задържани, пристигнала и полиция.

След разкриването на всички кражби, бандитите били дадени на съд. Мъжът бил осъден на три години затвор, които ще трябва да изтърпи при първоначален "строг“ режим. Жената пък получила година и 4 месеца при първоначален "строг“ режим. Двамата вече са прекарали една година зад решетките.

Присъдата може да бъде обжалвана.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: