Затварят кръстовището на "България" и "Победа", след 10 дни - други 2

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:28 / 09.04.2010
4833
Утре в 9 часа сутринта затваряме за ремонт кръстовището на улица „Победа" с бул. „България". Днес направих среща с всички институции, които имат отношение към ремонта и строителите поеха ангажимент обектът да бъде завършен преди определената дата 18 април, обясни зам.-кметът Руси Панчев. Ще се работи до късно през нощта, за да приключат предсрочно.

На кръстовището ще се подмени цялата подземна инфраструктура, за да се направят ВиК връзките към водопровода под улица „Победа", както и кабелните връзки за светофарните уредби по бул. „Марица - Юг" към северното платно, ще бъде прокарана още една връзка в посока запад - изток, уточни Панчев. След като се постави подземната инфраструктура, кръстовището ще бъде възстановено напълно заедно с бордюрите.

В същия срок ще бъде затворено за довършване и платното на бул. „България - Север", на което ще бъде нанесен последният защитен слой асфалт против износване. До първи май ще бъде довършено и южното платно на бул. „България", с което цялата отсечка, която е в ремонт, ще бъде напълно готова.

На 11 април ще бъде пуснат за движение и бул. „Марица - Север", който ще бъде основно ремонтиран през лятото, след приключването на бул. „България", каза още Руси Панчев.

На 19 април ще бъде затворена отсечката от ул. „Гладстон" след кръстовището с бул. „Руски", по високата част край Националната търговска гимназия, там ще бъде подменена отново подземната ВиК инфраструктура. Ремонтът ще протече на два етапа, за да не се затваря цялата улица.

Също на 19 април ще бъде частично затворено западното платно на бул. "Цар Борис III Обединител" на кръстовището с "Шести септември" в посока тунела, като свободна за движение ще бъде най-лявата лента. След като приключи свързването на подземния водопровод, ремонтът ще премине в съседното платно, което ще бъде затворено за един почивен ден, за да не се създават трудности в трафика, каза още Руси Панчев. Това се налага заради изпълнението на втория етап от подмяната на водопровода по бул. "Шести септември".


Виж коментарите (2)

Още по темата (181):
04.10.2021 Ремонтират бул. "България" в Пловдив
12.10.2019 Подивял пимкаджийски шофьор бясно препуска с камион пред Английската
16.11.2016 Полицията: Хванахме много нарушители по бул."България"
19.07.2016 Камиони шпорят по "България" въпреки забраната, ще издържи ли още дълго скъпият пловдивски булевард?
14.03.2016 Акции до дупка срещу камионите по бул. "България"
08.03.2016 Камиони си минават по бул. "България" въпреки забраната
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).