Защо така, пловдивчанки???

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
21:09 / 11.08.2017
15659
37 майки от Пловдив са поискали да изоставят децата си от началото на 2017 година до месец август. Това съобщи Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика" в Пловдив. По думите му 29 от тях са убедени да задържат децата си и да не ги оставят в институция за отглеждане, в приемно семейство или в Центъра за настаняване от семеен тип. 

"Тук идеята е, че ако една майка задържи детето си до 6 месеца или година, след това тя се привързва към него и много по-трудно се решава на крайна стъпка и да го изостави. За съжаление има 8 изоставени деца, които в момента се отглеждат в професионални приемни семейства", коментира Титюков. 

Той посочи, че Община Пловдив е много добър пример за социална политика и навременни действия в тази посока. "Работим в тясно сътрудничество с Фондация "За нашите деца", тъй като при такива кризисни и спешни интервенции неправителственият сектор е малко по-гъвкав. Общините трябва да спазват редица нормативни актове, най-вече Закона за обществените поръчки и т.н. Неправителственият сектор е много гъвкав и дължим благодарност на Фондация "За нашите деца", която има договори с три пловдивски болници - УМБАЛ "Пловдив", МБАЛ "Свети Мина" и СБАЛАГ "Селена". 

Имаме уговорка при подаден сигнал за родилка, решила да изостави детето си, веднага да се информира Центъра за обществена подкрепа - една от всички 51 социални услуги, управлявани от Община Пловдив, и социален работник е длъжен до 4 часа да бъде при майката и да започне работа по разписания от тях протокол", обясни той.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).