Засаждат четвърт милион храсти и 1800 дървета по булевардите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:31 / 02.11.2009
3107
250 хиляди храсти и 1800 дървета вкарва в залесителната акция от сряда шефката на "Градини и паркове" Станка Стаматова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Засаждането ще започне от колелото на края на бул. "Шести септември" и "Източен", на бул. "Освобождение" и продължението на бул. "Независимост" към "Скобелева майка".

По Голямо Конарско шосе още същия ден ще засадят чинари. Също чинари и ацери - по-популярни като явори, ще са по прилежащите територии на разширения участък на бул. "Руски", а разделителната ивица ще е с храсти и на пресечки - с цъфтящи.  Храстите са от собствения разсадник на Рогошко шосе и цената им излиза около левче, а дърветата ще бъдат закупени за 50 хиляди, защото толкова са предвидени в бюджета на предприятието. Ако част от разсада остане, ще се използва напролет.

Засилена охрана около новата растителност обеща заместник-кметът Руси Панчев. Близо 10 хиляди лева са щетите от кражби на засадените през пролетта цветя, храсти, дръвчета. "По-интересните видове туя предизвикаха небивал интерес и  от тях почти нищо не остана. Вече ще избягваме екземпляри, които провокират гражданите да крадат", обясни Стаматова.   


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).