Започва поставянето на контейнерите за разделно сметосъбиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
11:13 / 27.02.2013
4748
От понеделник - 4 март, в Пловдив стартира поставянето на цветните контейнери за картонени, пластмасови, метални и стъклени опаковки и отпадъци, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както вече писахме на 7 януари, "Булекопак" ще обслужва районите "Южен" и "Западен", "Екопак" - "Централен" и "Тракия", а "Екоколект" - "Северен" и "Западен". 

В районите с население над 50 000 жители цветните контейнери за картонени, пластмасови, метални и стъклени опаковки и отпадъци се разполагат на точки, всяка от тях обхващаща 800 жители. В кварталите, където живеят под 50 000 човека, точката се изчислява на 550 жители, поясни преди време главният еколог на Общината Стефан Шилев. Според разпоредбите на същите места се слагат и сивите казани за боклук, тип "бобри", уточни още той.

Въпреки очакванията на Тотев ОП "Чистота" да стане подизпълнител и на трите фирми, това няма да се случи. Общинското предприятие ще извозва отпадъците до депото за разделно събиране на "Брезовско шосе" и Цалапица на "Екопак" и на "Булекопак", а "Екоколект" ще правят това сами, разясни още зам.-кметът.

По 3 цветни контейнера ще има в "Тракия" и "Централен", а в другите четири района по два. На живеещите в "Капана" и Стария град най-вероятно ще се раздават чували за разделно събиране на отпадъците поради липса на достатъчно място за разполагане на съдовете за събиране на боклуци, разказа още Петков.

Припомняме, че по този въпрос ви информирахме още през месец април миналата година. Тогава Тотев потвърди за сайта, че договорът на фирмата, която е извършвала тази дейност в града, изтича, а Общината има намерение да подпише договор с друга или други такива и разделното сметосъбиране да продължи.


Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).