Започва IX международна среща за туризъм Пловдив 2017

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 04.10.2017
1710
От днес до 7 октомври в Пловдив в хотел "Холидей Инн" ще се проведе 9-та Международната среща за туризъм. Официалното откриване е на 5 октомври, четвъртък, в 9.15 часа в конферентна зала "Филипопол" на хотел "Холидей Инн". Ежегодната Международна среща за туризъм е един доказано силен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и региона. Стартирала през октомври 2012 г., срещата върви към своето 10-то издание, което ще бъде през 2018 г. 

В нея до момента са участвали над 650 туроператори и журналисти. През 9-те години, форумът се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на града и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес-контакти.

Тази година тя се провежда под мотото " Устойчив туризъм в Пловдив чрез култура и отдих". Преките организатори в лицето на ОП "Туризъм" - Пловдив са подготвили програма, включваща представянето на културно-историческите обекти в града, заедно с природни забележителности и спортно-занимателни атракции в района на Гребната база. След официалната част започват презентациите:

09:50 - 10:05 ч. "Добавена стойност на бранда Пловдив", презентация на фондация "Пловдив 2019"

10:05- 10:20 ч.- "Синият път - алтернативен еврейски маршрут в Пловдив", презентация на Йосиф Бенбасат , Израел.

В следобедните часове на 5 октомври, гостите ще се включат в туристическа обиколка на забележителностите в Стария Пловдив: улица на занаятите, Къща на дестилацията, Античен комплекс "Небет тепе", Лапидариум, Къща Клианти, Античен театър, Римски стадион и пешеходен тур "Синият път - Пловдив".

На 6 октомври, петък, участниците в Международната среща ще посетят Гребна база, където е предвиден от 09:30 до 12:00 ч. пешеходен тур и разходка с драконови лодки. По-късно в същия ден ще посетят "Вила Юстина" и ще дегустират вино на фона на българска фолклорна програма. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).