Започна ремонтът на пътен възел "Скобелева майка"

Автор: Мария Морунова
Коментари (7)
12:04 / 15.05.2014
5370
Започна ремонтът на пътен възел "Скобелева майка", а стартът бе даден от кмета на Пловдив Иван Тотев и райкметовете на "Източен" и "Тракия" Петър Петров и Костадин Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Започва ремонтът на най-дългоочаквания обект в града. Един път обществената поръчка за него вече беше спирана от КЗК, но за сметка на това започваме в подходящо време, защото прогнозите са за затопляне", коментира Тотев.

Той обясни, че целият ремонт на обекта е на стойност 4 млн. лв. Тази година ще бъде обновено южното платно на бул. "Освобождение". Причината е, че северното е в по-добро състояние и може да издържи до догодина, когато ще бъде обновено и то. Докато южното платно е доста по-компрометирано.

"На самия надлез "Скобелева майка", който е в изключително лошо състояние, ще бъде направена изцяло реконструкция по модела на моста на бул. "Васил Априлов". Единствената разлика е, че ще бъдат ремонтирани и подпорите на "Скобелева майка". Само строителните работи по надлеза ще струват около 2.8 млн. лв. Освен това ще бъде поставено ново осветление. Няма обаче да се подменя ВиК канализацията, защото, според дружеството, тръбите са нови, подменени преди около 8 години. Тогава се подмени и ВиК мрежата на бул. "Руски", каза още градоначалникът.

Той допълни, че движението за сега няма да бъде спирано. Това ще стане обаче, когато започне полагането на настилката на пътното платно. Последният пласт от нея ще се поставя на топла фуга, което дава до 2-3 години допълнителна гаранция за експлоатация и заради това южното платно на булеварда ще бъде затворено.

24 месеца е срокът за проекта. Догодина напролет се очаква да започне работата по северното платно. Изпълнителят е фирма "Пътища" АД, която е с нов екип и ръководители. Заради това работата по "Скобелева майка" ще е тестова и всеки ден там ще има експерти от община Пловдив.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (62):
20.03.2019 Предупредиха да се шофира внимателно по надлез "Скобелева майка"
01.09.2015 Кметът при пускането на "Скобелева майка": Новият път позволява до 140 км/ч, но не го правете!
31.08.2015 Утре пускат надлез "Скобелева майка", вижте го първи преди откриването
24.07.2015 Монтират мантинелите по надлез "Скобелева майка"
10.07.2015 Дърво в бетона на "Скобелева майка"!
10.07.2015 Започна разширението на "Цариградско шосе", има задръствания
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).