Започна ремонтът на два пешеходни подлеза в район "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:32 / 11.06.2011
3654
В район "Северен" е в ход ремонтът на двата пешеходни подлеза на булевард "България". След реконструкцията на пътната артерия, движението по нея е много интензивно, а подлезите не са ремонтирани поне от 20-25 години, съобщи кметът на район "Северен" д-р Ина Филипова.

Съоръженията са с мраморно и варовъчно покритие, което е много чупливо и нетрайно като материал. За това се налага изцяло да бъдат подменени стълбите от източната страна на единия от подлезите. Освен стълбите и в двете съоръжения напълно ще бъде ремонтирано осветлението, ще бъдат поставени и парапети за улеснение на гражданите, допълни още д-р Ина Филипова. Двата подлеза по булевард "България" - и този до кметството, и този до СОУ "П. Яворов", се използват от много от учениците и гражданите.

Ремонтът се извършва със средства от временните преместваеми съоръжения, които остават в бюджета на района. За "Северен" те са в рамките на 100 000 лева и са единствените пари, които останаха на разположение на района, коментира кметът д-р Ина Филипова.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).