Започна премахването на заведение за банички и пици в центъра на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (13)
12:42 / 28.06.2017
19473
Павилионът за банички, пици и други закуски, който пловдивчани помнят от години на ъгъла на ул. "Капитан Райчо" и бул. "Цар Борис Трети Обединител", остава в историята. Днес сутринта стартира акция по премахването му, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Работници изнасяха оборудването, за да започне рязането на павилиона. Заповедта е на администрацията на район "Централен". Наш репортер разговаря с представител на собствениците, фирма "Атон 21". 

"Ние не оспорваме, че има такава заповед, но това съоръжение не е нещо, което да си сложим в джоба или в двора, а нещо, което след това ще бъде използване отново", сподели той. "Искахме нормален срок за адекватно демонтиране. Съдът отмени принудителното изпълнение. На 16 юни влиза решението на съда, уведомихме кметството, но на 19-и лепнаха съобщението, с което ни уведомяват за принудителното изпълнение." 

Аргументът на районната администрация е, че мястото не е удачна зона за търговия. 

Наш репортер разговаря с кмета на район "Централен". Георги Стаменов съобщи, че администрацията има решение на ВАС, потвърждаващо премахването на павилиона, а причината за премахването е наистина сериозна. Под съоръжението преминава основният захранващ кабел на целия квартал и при авария изключително би се затруднила работата на групите, работещи по отстраняването й. 

"Взели сме решение да не даваме разрешителни на такива места, а ако има обекти на тях, да ги премахваме", поясни Стаменов. 

Той разказа и още нещо - собственикът го посетил лично и помолил за седмица отсрочка, в която сам да премахне обекта. 

По ред в списъка беше за премахване миналата сряда, извадихме го от списъка, стиснахме си ръцете", разказа Стаменов, който получил уверение, че до 28 юни обекта няма да го има. 

Районният кмет разказа още, че собствениците са предупреждавани няколко месеца, имали са достатъчно дълъг срок да се изнесат, но не са го направили. Стаменов сподели, че докато се точели съдебните дела, собствениците не са плащали задълженията си. Той бе категоричен, че ще си потърсят и разходите, направени по премахването. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).