Започна издаването на карти за преференциално пътуване за декември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:32 / 25.11.2011
2105
От днес фирма "Автотранс 2000" започна издаването на карти за преференциално пътуване в градски транспорт за месец декември,  както и за следващата година. Малцина обаче бяха желаещите да се сдобият с документите за пътуване. Гишетата, които са изцяло обновени работят целодневно. Закрито обаче е бюрото за издаване на карти в автогара "Север".

Бюрото от Мария Луиза номер 21 вече е преместено, но на удобно място. Само на метри от старото ще се издават карти за преференциално пътуване. Разликата е, че сега то няма да обслужва само ученици. Димитър Чолаков - управител на "Автотранс 2000" каза, че карти ще издават и на студенти, пенсионери и инвалиди. Важното за хората е да знаят, че досегашното бюро в автогара "Родопи" има нов адрес, който също е на метри от старото място.  Гишетата работят от 8 до 17 часа без прекъсване. При струпване хората ще бъдат обслужвани и след работно време. Чолаков помоли хората да не чакат последния възможен момент, защото са 1 седмица не могат да се обслужат 50 хиляди пътуващи с преференции.

Опашки има в края на всеки месец потвърди Чолаков. В края на декември пък изтичат сроковете на всички карти е добре пътуващите да помислят отрано, за да не се създава напрежение в бюрата. Именно заради опашки и нежеланието на някои да чакат през миналите месеци се появиха и много фалшиви карти. "Това са ценни книжа, печатат се в монетния двор и следва да има санкция за всеки, който печата фалшиви карти" - уточни Чолаков.

Всички бюра включително и на "Байкал" са ремонтирани, отоплени, създадени са добри условия за хората, които ще вадят карти за пътуване с намаление. На гишетата на "Мария Луиза" пък са изградени рампи, за да могат хората с увреждания  да се предвижват по-свободно.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).