Заместник-кмет на Пловдив замесен в оспорван конкурс за превозвачи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:39 / 17.10.2004
2159
Превозвачи заплашват да сезират прокуратурата за легитимността на наскоро провелия се конкурс по квотата на Община Пловдив за междуселищни автобусни превози в областната и републиканска транспортна мрежа. Преди дни беше публикуван списъкът на класиралите се фирми, с които на кмета д-р Чомаков е предложено да сключи договори за превоз на пътници. От списъка е видно, че 20 от общо 39-те линии печели приватизираното дружество "Хеброс бус" ООД. Между тях са и най-привлекателните - от Пловдив до София, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Асеновград, Карлово, Пещера, Хисар, Кричим, Стамболийски, Пещера, Храбрино. В конкурса са участвали около 20 фирми.
Ощетените при разпределението превозвачи са категорични, че заслугата за убедителния успех на "Хебрус бус" ООД принадлежи на заместник-кмета по стопанската политика в община Пловдив Атанас Славов, председателствал 10-членната комисия, която проведе конкурса. Зам.-кметът притежава 9.65 процента от акциите в бившето държавно дружество "Водстрой-Пловдив", което строи автогара "Родопи", собственост на "Хеброс бус" ООД. В обекта са инвестирани около 2 млн лв. След заемането на поста в общинската администрация Славов е преотстъпил директорското място в строителното дружество на жена си - инж. Добринка Славова. Същата фирма сега по поръчка на общината изработва пътни знаци и изпълнява строителни работи на депото за битови отпадъци до с. Цалапица.
Според Атанас Славов в цялата ситуация няма нищо нередно, тъй като решението е взето почти единодушно от цялата комисия, а договорът за строежа на автогарата бил подписан още преди да се знае дали ще има конкурс. Опонентите контрират, че ако зам.-кметът нямаше личен интерес, не би участвал в работата на комисията, докато ползва болнични след прекаран инфаркт или би си направил отвод от председателското място в нея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).