Зам.-министър открива Панорамата на професионалното образование

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 20.04.2012
1752
Ученици от цялата страна ще се конкурират на състезанието за най-добра бизнес идея по време на Панорамата на професионалното образование, която ще се проведе днес в Международен панаир Пловдив. Събитието ще бъде открито от зам.- министърът на образованието Милена Дамянова, а министър Сергей Игнатов ще поздрави участниците в 11 часа. 

На панорамата ще се представят 555 средношколци от 212 професионални гимназии, които се обучават в 19 направления, съобщиха от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), което организира форума.

В него са включени и национални конкурси за приложна електроника, дизайн и десениране на текстил, хлебарство и сладкарство, готварство, сервитьорство, строителство, озеленяване и цветарство, производство на мебели и дърворезба, фризьорство и грим. В други областни центрове по същото време ще има състезания за млади счетоводители, автомонтьори и шофьори, фермери, техници, преглед за изследователи "Енергетика, икономика и математическо моделиране" и горски многобой, добавят от МОМН. 

Панорамата разширява връзките между средното образование, бизнеса и висшите училища в България. Тя показва квалификацията и уменията на бъдещите изпълнителски кадри в икономиката. Партньори на четвъртото издание на проявата са Международен панаир Пловдив, фирми и университети.

Вчера и днес националният изложбен център ще бъде домакин и на Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2012. 704 ученици от България, Австрия, Румъния и Черна гора ще демонстрират своите бизнес умения в 12 конкурса. Бъдещите мениджъри ще се конкурират в състезания за защита на интелектуалната собственост в рамките на ЕС, за интернет страница, за най-оригинален щанд, най-добър екип, най-интересен каталог, най-ефектни рекламни материали, най-атрактивна презентация, социално отговорен бизнес и в други области. ТФ ФЕСТ се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми към МОМН в партньорство с Международен панаир Пловдив.

Двете прояви дават възможност на учениците да се представят пред бъдещи работодатели, а на бизнеса - да намери подходящи кадри.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).