Зам.-кметът Александър Константинов готов да се оттегли, ако БСП реши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 06.08.2009
3011
"Влязох в екипа на Славчо Атанасов като професионалист, но ако БСП, на която съм член, реши да ме оттегли, аз ще изпълня решението", отбеляза заместник-кметът Александър Константинов пред репортер на Plovdiv24.bg. 

Така той коментира отправеното онзи ден предупреждение от общинския съветник от БСП Тодор Кръстев, че партията му може да излезе от управляващото мнозинство и да си вземе от Славчо Атанасов двамата му, излъчени от нейните редици, заместници.

Социалистите в местния парламент бяха разгневени от настъпилия "хаос" в гласуването на сесията в понеделник. Не се знаеше кой с кого е, плътно противопоставяне срещнаха много от направените от управляващите предложения. Коалиционните партньори от "Атака" и най-новата група ССД-ЗНС "Ал. Стамболийски"-Граждански съюз за Нова България често присъединяваха гласовете си към ГЕРБ и сините. "Хайде, хората от "Атака" да се връщат вече при нас", провикна се по едно време лидерът на СДС Николай Караиванов. "Дадохме толкова много кадри на толкова много партии, време е да си дойдат обратно", допълни той.

Раздразнението на социалистите дойде от бламирането на направените от Константинов предложения. Георги Колев от ЗНС "Ал. Стамболийски" се произнесе по адрес на внесената стратегия за развитие на "Градини и паркове" с дръзкото: "Това не е стратегия, а цифромания." Дори от ВМРО не харесаха стратегията. Необичайно единствено редовният опонент на зам.-кмета Спас Гърневски от ДСБ похвали труда му. Отхвърлени бяха и предложените промени в наредбата за реклама, както и разширяването на дейността на "Чистота" с неща, които фирмата и без това върши.

"Много ви измъчихме, господин, Константинов, благодаря, че издържахте", почти се извини накрая на уморителната сесия председателят Илко Илиев.

"Имах 10 предложения на сесията. Само 3 не бяха приети, това е напълно нормално", не е обиден Константинов. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
10.08.2009 БСП няма да излиза от управлението на Пловдив
09.08.2009 Славчо Атанасов: Няма да позволя да ми извиват ръцете
05.08.2009 БСП обмисля да излиза от властта в ОбС
27.07.2009 Спас Гърневски: Предсрочните избори в Пловдив са неизбежни
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).