Закъснели автобуси и пропуснати курсове в "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:36 / 30.11.2021
3303
Ще има ли транспортна услуга до и от населените места от община "Родопи“ и ще бъде ли изпълнявана качествено. Този въпрос бе поставен по време на среща в Областна администрация от представители на община "Родопи“ с екип от отдел "Транспорт“ на община Пловдив и превозвача Веселин Дошков.

От община "Родопи“ твърдят, че получават сигнали за закъснели автобуси и пропуснати курсове. Оплаквания са постъпили от живеещи в Марково и Брестовица. Обследване на община Пловдив също е доказало, че някои курсове не се изпълняват. От своя страна Дошков заяви, че по време на епидемията от Ковид-19 пътникопотокът е намалял значително и някои курсове са станали нерентабилни.

"Разписанието трябва да бъде съобразено с реалните нужди на хората и пътната обстановка“, заяви областният управител Ангел Стоев и допълни, че транспортната схема трябва да бъде гъвкава.

"Преговаряме с Дошков и евентуално ще поискаме от Областна администрация договорът с превозвача да се удължи с още 6 месеца, ако той изпълнява качествено услугата“, заяви зам.-кметът по транспорт на община Пловдив Тодор Чонов. На практика от това ще зависи транспортното обслужване на близките до Пловдив Марково, Първенец и Храбрино.

Дошков заяви, че очаква допълнителна субсидия, свързана с ковид-пандемията и ще продължи да изпълнява договорените с община "Родопи“ маршрутни разписания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).