Закупуването на тролеи от "Градски транспорт" се отлага

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:40 / 17.06.2008
6981
Във връзка с публикации за отказ от придобиване на 65 тролейбуси от страна на дружеството "Градски транспорт-Пловдив" АД, от името на мажоритарния собственик Ангел Батаклиев от фирмата заявиха, че това категорично не отговаря на истината.

Вчера, в изпълнение на своите задължения, "Градски транспорт-Пловдив" АД уведоми ПОАП за възникнали форсмажорни условия по изпълнението на приватизационния договор, а именно отказ на законно назначения в Дружеството синдик да одобри подписването на предварителен договор за придобиване на 65 тролейбуси. На основата на този отказ Българската стопанска камара издаде на "Градски транспорт" сертификат за непреодолима сила, който беше заведен в ПОАП.

Той третира факта, че в Дружеството след приватизацията са настъпили непредвидими и непредотвратими събития, които възпрепятстват извършването на инвестицията. Документът уверява,че отказът на синдика представлява непреодолима сила по смисъла на чл. 306 от Търговския закон.

Категоричното становище на мажоритарния собственик инж. Ангел Батаклиев е Дружеството да придобие 65 тролейбуси.Това беше и причината той да инициира предложение до Общинския съвет на Пловдив развитието на тролейбусния транспорт да стане приоритетно за града ни. По същата причина бяха проведени разговори с няколко от водещите производители на тролейбуси в Европа, беше подписан и предварителен договор.

60 нови автобуси с най-висок екологичен сертификат euro 4 са факт по улиците на Пловдив и хората се радват на новата придобивка. Дружеството гарантира, че в момента, когато отпаднат форсмажорните обстоятелства, пловдивчани ще се сдобият и със 65 модерни, екологични и безшумни тролейбуси, които ще направят града ни по-чист и по-добър за живот.

Виж коментарите (0)

Още по темата (52):
12.07.2010 И вторият търг на имущество на "Градски транспорт" пропадна
14.04.2010 Засега няма да разпродават имоти на "Градски транспорт", сагата продължава
18.02.2010 Шефът на "Градски транспорт" не се тревожи от възбраната на имуществото на фирмата
18.02.2010 Запорираха недвижимото имущество на "Градски транспорт"
22.01.2010 Шефът на "Градски транспорт" осъден от кредитор
10.12.2009 Петър Никленов: Шефът на "Градски транспорт" е източил милиони левове от субсидии
Още новини от Новини от Пловдив:
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...
Дядо Антоний: Митрополит Николай не е депозирал писмото си за отк...
"МАВА Индустриал" АД откри нов офис в Пловдив
Николай Аргиров от БСП посочи първия проблем на Пловдив, който се...
Пепа Деведжиева, "Синя България": Държавната администрация се раз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).