Захари Георгиев отива в Рим на конференция по въпросите на информационното общество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:02 / 01.03.2007
972

“Ролята на парламентите в разработването на политики за развитие на информационното общество”, е темата на Международната конференция, която ще се проведе в Рим на 3 и 4 март 2007 г. В работата й ще вземе участие народният представител на КБ от Пловдив Захари Георгиев. Форумът е организиран от Камарата на представителите в италианския парламент с материалната и техническа помощ на Департамента на ООН по икономически и социални въпроси и на Интерпарламентарния съюз.

За Международната конференция са поканени близо 400 участници – представители на национални и регионални събрания, на международни организации, на институции и центрове за постижения. Основната цел на IT форума е да събере препоръки как националните и регионални събрания могат да допринесат за ефективното въвеждане на информационното общество, добавяйки ключовото парламентарно значение. Конференцията ще осигури платформа за глобален интерпарламентарен диалог по особено важни въпроси. Организаторите очакват дебатите в Рим да дадат тласък за осъществяването на световна среща на върха за резултатите от информационното общество и да имат важен принос за дейностите на Световния център за информационни и комуникационни технологии в парламента, създаден през ноември 2005 г. в Тунис от Департамента на ООН по икономически и социални въпроси заедно с Интерпарламентарния съюз.

За работата на конференцията в Рим председателят на 40-то НС е определил делегация, в която освен Захари Георгиев, са включени Минчо Спасов от НДСВ, независимият депутат Марио Тагарински и съветничката на Георги Пирински по въпросите на информационното общество Сабина Големинова.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).