Задържаха участник в телефонни измами

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:48 / 23.03.2016
2297
Участник в телефонни измами е задържан при специализирана полицейска операция Акцията на служители от ГД "Национална полиция" и от ОДМВР-Пловдив е проведена със съдействието и на колегите им от ОДМВР - Плевен.

Съвместната полицейска операция е проведена на 18 март от служители на ГД "Национална полиция" и областните дирекции в Пловдив и Плевен по образувано в РУ - Асеновград досъдебно производство. 

В хода на акцията е задържан криминално проявеният А.В. /32 г./ от плевенското село Градище. Той е арестуван след опит за телефонна измама на жителка от асеновградското село Леново за 1500 лева. При процесуалните действия са намерени и иззети множество SIM карти и мобилни телефони, свързани с осъществяваната от него престъпна дейност. 

Като съучастници, ползвани в ролята на "мулета", са заподозрени И.В. /41 г./ и И.В./35 г./. Допълнително е изяснено, че в периода 4-18 март групата е съпричастна към осъществяването на още един опит и две измами за около 6200 лева на териториите на областите Перник, Кюстендил и Троян. 

Извършителите са използвали познатата схема с позвъняване на случайно избрани телефонни номера и въвеждане в заблуждение на жертвите, че техен близък изпраща ценна пратка от чужбина, за която предварително трябва да бъде заплатена известна сума. 

След доклад на материалите в Районна прокуратура - Асеновград, А.В. е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за 72 часа. Работата по документиране на случая продължава. 

МВР препоръчва: Не давайте пари, поискани по телефон от непознат телефонен номер. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).