Задържаха под стража сводниците от публичния дом над Търговската гимназия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:49 / 17.07.2008
3367
Районна прокуратура приключи разследването и изготви обвинителен акт срещу Ангел. А., Йордан А. и Валери М. във връзка с извършени от тях множество престъпления - склоняване към проституция и систематично предоставяне на помещение за осъществяването й, и трафик на хора с цел проституция.

В хода на разследването е установено, че времето от месец юни 2006 г. до 6 април 2008г. в гр. Пловдив тримата обвиняеми са склонили общо 10 жени, да проституират за тях, като са ги мотивирали към това с обещания за имотни облаги.

Тримата обвиняеми наели през лятото на 2006 г. къща в гр. Пловдив и организирали публичен дом, като убедили през различни периоди от време 10 жени на различна възраст да извършват полови актове и блудствени действия с различни клиенти срещу заплащане. Според уговорката с жените, 50% от заработеното оставало за тях, а останалите 50% получавали тримата обвиняеми.

При желание от страна на клиентите, обвиняемите транспортирали с личните си автомобили или таксиметрови коли, момичетата до различни адреси в гр. Пловдив, гр. Асеновград и хижа "Здравец". За популяризиране на дейността си обвиняемите разпространили визитки с адреса на публичния дом чрез таксиметрови шофьори в града.

Дейността на тримата обвиняеми била прекратена след акция на полицията на 4 юни, когато и тримата били задържани в самия публичен дом. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Ако бъдат признати за виновни, Ангел. А., Йордан А. и Валери М. биха могли да получат наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години и глоба в размер от 5 000 до 15 000 лв. С оглед обезпечаване на глобата, в хода на разследването са наложени запори по отношение 6 автомобила, собственост на тримата обвиняеми и е уведомена комисията за установяване имущество, придобито от престъпна дейност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
12.06.2008 Задържаните сводници остават в ареса
12.06.2008 Сводници обжалват задържането си
05.06.2008 Разбитият публичен дом доставял проститутки по домовете
04.06.2008 Разбиха нелегален публичен дом
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).