Забъркаха много известен пловдивски адвокат в грандиозния имотен скандал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:37 / 09.04.2019
14687
Известен пловдивски адвокат се оказа замесен в аферата "Апартаментгейт“, съобщава онлайн изданието "Блиц". Според въпросното през 2005 г. Михаил Екимджиев закупува дворно място от 1120 кв. м. в село Марково до Пловдив (по-известно като пловдивският "Бевърли Хилс“ заради баровските къщи, изникнали там в последните 30 години), за смешната сума от 2340 лева. Точно толкова е и данъчната му оценка. Всеки, който поне малко се е интересувал от покупки в този район, много добре знае, че пазарната цена на подобен имот надхвърля десетки пъти данъчната му оценка. В момента незастроени парцели в Марково с тази квадратура струват от порядъка на 50-60 000 евро, а към 2005 г. за сумата, която официално е броил Екимджиев, същият не е можел да си купи не само цял декар в регулация в елитното Марково, но и където и да било другаде в близките до Пловдив села. 

Имотът е закупен за 2340 лева. Индикация обаче каква е била реалната пазарна цена по тази сделка, е ипотекирането на имота от Екимджиев пред "Булбанк“, за сумата от …. 60 000 лева. Дори да се приеме, че тази ипотека е включвала вече и правото на строеж за предвидената за изграждане в парцела къща с РЗП 458 кв.м., фактът, че цената, на която е закупена земята, е силно занижена и няма как да отговаря на действителната пазарна, не се променя по никакъв начин.  

Налице е и още една фрапираща покупка с участието на Екимджиев, която предхожда с няколко години сделката за имота в Марково. През 2001 г. майката на адвоката – Петруна Екимджиева, купува имот в Пловдив, представляващ апартамент от 70 квадрата, изба и идеални части от дворното място, отново по данъчна оценка - 14 817 лева. Няколко месеца по-късно Екимджиев и дъщеря му получават собствеността върху апартамента като дарение. Апартаментът, който накрая се озовава в Екимджиев, е закупен отново по данъчна оценка, пише още "Блиц".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).