ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За три дни Пловдив става "Столица на песента"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 16.06.2021Коментари (0)1436
Третото издание на един от най-свежите и жизнерадостни музикални фестивали "Пловдив - Столица на песента“ , организиран от музикалната школа Арт Войс Център, започва утре на Римския стадион. Концертите са три дни - на 17, 18 и 19 юни, с начален час 19.00 ч.

Идеята на фестивала е да гостуват най- успешните вокални школи от България и Пловдив. Да им бъде предоставена професионална сцена, на която всяка школа да представи своя музикално- сценична програма, заедно с Фестивален оркестър.

Първото издание на фестивала през юни 2019 и второто през септември 2020, преминаха с голям успех, събраха многобройна публика, както на сутрешните концерти проведени в различни райони на града, така и на вечерните концерти които се проведоха на сцена Ядрото в Капана и на Римския стадион.

Изпълненията на децата от Арт Войс Център и на гостите от Търговище, София, Хисаря, Добрич и Благоевград и други, съвместно с Комбо състава на Биг Бенд Пловдив бяха аплодирани от многобройна и ентусиазирана публика – граждани на Пловдив и чуждестранни туристи. По време на Фестивала в Пловдив пристигнаха и участваха над 100 деца, които превърнаха града в Столица на детската песен и приятелство. Това е и главната цел на проекта!

Тази година гости на Фестивала са HighLight Singing Academy от София с главен вокален педагог Искра Милкова – позната като неизменен вокален педагог от последните издания на Х фактор. С HighLight Singing Academy са свързани и познатите ни от формата изпълнители Славин Славчев, Вирджиния Събева, Дара, Михаела Маринова, Ева Пармакова и др., които предават опит и знания на младите таланти. Ще гостуват 16 деца и младежи, които ще пеят съвместно с Арт Войс център и Комбо състава на Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев.

Арт Войс Център е създаден като вокална школа за таланливи певци и групи през 2013 г. от неговия вдъхновител и главен вокален педагог Руми Иванова. През годините възпитаниците ѝ са носители на безброй отличия от конкурси по пеене, участници в ТВ програми, концерти, и риалити формати. Някой от най големите успехи са:

 - избирането на Лидия Ганева за представител на България на Детска Евровизия през 2016г - единственият избор, станал с реално гласуване и избор от Телевизионния формат "Децата на България са супер“ по БНТ1;

 - избора на Даниела Пирянкова за "Шоуто на Слави“ - отново във формат с пряко гласуване на жури и публика по БТВ през 2017 и и най – големият - победата на последния ХFactor на 4Magic – група, създадена и ръкoвoдена от Руми Иванова.

В момента в школата се обучават над 100 деца и младежи и работят 6 преподаватели по пиано, солфеж, народно, поп и джаз пеене. Школата е инициатор на проект “Пловдив – Столица на песента“, съвместно с Биг Бенд Пловдив , както и на фестивала “Ноти по пясъка" провеждан в Приморско вече 5 години. И в момента възпитаниците на школата са активни участници в културния живот на Пловдив.

Един от върховите моменти в живота на АВЦ е запознанството и сътрудничеството с Пламен Димов – създател и ментор на световноизвестната рок група Nihtwish и гостуването на голяма група - 17 младежи на фестивала в Китее -Finlandia през 2019г.

Фестивалът "Пловдив - Столица на песента“,организиран от Арт Войс Център, се осъществява с подкрепата н а Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: