За пета поредна година ВМРО – НИЕ подарява патриотични букварчета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:14 / 14.09.2010
1517
В навечерието на първия учебен ден по стара своя традиция ВМРО - НИЕ подарява патриотични букварчета на първолаците. Училищата ще получат като подарък и по едно българско знаме, както и специално писмо от кмета на град Пловдив - Славчо Атанасов. През 2006 г. по негова инициатива се създава луксозното букварче, в което под всяка буква стои бележита личност или важно събитие от историята на Родината ни. То има за цел да възпитава родолюбие и единение в израстващото поколение.

Тази година първокласниците в град Пловдив са 3000, разпределени в 132 паралелки. В края на учебната година първолаците ще бъдат изпитани на традиционния изпит по родолюбие, на който ще покажат какво са научили през годината.

Букварът е с тираж 12 000 и се разпространява в много градове на България - София, Хасково, Русе, Благоевград, Монтана, Троян, Ямбол и др.

Досега патриотичното букварче е разпространено в 60 общини на България, като от него се интересуват кметове на населени места, които нямат нищо общо с ВМРО - НИЕ. Букварчета се изпращат в чужбина, като само преди няколко месеца такива получиха и в Барселона, Охайо, Лос Анжелис. Букварчето е представено и пред българите в Босилеград, Скопие, Банат и Молдова.

В момента шестте районни организации на ВМРО - НИЕ в град Пловдив раздават букварчетата в училищата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).