За Цветница - нов алпинеум в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:54 / 18.03.2013
4293
Нова градина с алпинеум ще бъде изградена на бул. "Васил Левски" до църквата "Св. Иван Рилски", съобщи кметът на район "Северен" Ральо Ралев.

Теренът е с площ 620 квадратни метра. На него ще бъдат подредени в естетическа композиция камъни и растения - с райграс, храсти и цветя. В градината ще има широколистни и иглолистни растителни видове, ще бъдат засадени туя и аризонски кипарис, а жив плет от ниски храсти ще изолира цветния кът от уличния трафик.

Облагородяването на терена започна с отстраняване на стари храсти и заравняването на площадката. В понеделник заравняването ще продължи, след което ще се отстранят старите плочки. На площ от около 50 квадратни метра ще бъде положена нова тротоарна настилка и бордюри. 

За изграждане е предвидена и пешеходна пътека с широчина 6 метра. Откъм улица "Братя Търневи" ще се поставят антипаркинг топки.

Облагородяването се прави от служители на районната администрация в "Северен" и на ОП "Градини и паркове". Градината с алпинеума и новият тротоар ще бъдат завършени до Цветница.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...
Дядо Антоний: Митрополит Николай не е депозирал писмото си за отк...
"МАВА Индустриал" АД откри нов офис в Пловдив
Николай Аргиров от БСП посочи първия проблем на Пловдив, който се...
Пепа Деведжиева, "Синя България": Държавната администрация се раз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).