Ясно е кои са загиналите в ужаса в Родопите

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
15:10 / 23.06.2021
140648
За 13 юли беше отложено делото срещу 36-годишния Владимир Гебелов, който причини тежка катастрофа на пътя Кричим - Девин с двама загинали, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На днешното заседание присъстваха близки на починалите Давид Тисовски и Неждет Рашидов. Съдът обаче не даде ход на делото, защото не са уведомени внуците им, които може да поискат да бъдат конституирани като частни обвинители. Третият пострадал при катастрофата Николай Чавдаров отказа да бъде конституиран като частен обвинител и да бъде страна по делото. 

Според обвинителния акт, при управление на "Ауди А8" Владимир Гебелов нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Неждет Рашидов и Давид Тисовски, както и средна телесна повреда на Николай Чавдаров, довела до трайно затрудняване на движението на левия му крак. 

На 27 юли 2020 г., обвиняемият Владимир Гебелов шофирал лек автомобил, марка "Ауди А8“, в посока към Девин. Маршрутът му преминавал през Кричим. Той достигнал до 96 км на посочения път, където се намирала "малката“ стена на язовир "Въча“. В този участък Гебелов шофирал с превишена скорост от 115 км/ч и от завой преминал в насрещната лента за движение въпреки забранителната маркировка.

В това време, в посока към Кричим, пътувал специален автомобил "Форд Транзит“ – кемпер, управляван от Давид Тисовски. На дясната седалка до него бил Неждет Рашидов. Водачът на кемпера видял идващия отсреща лек автомобил, отбил вдясно, плътно до подпорната стена и намалил скоростта си на движение. Обвиняемият също намалил скоростта, с която се движел, но поради тесния участък на пътя, двете коли не успели да се разминат и настъпил челен сблъсък между тях, като в този момент скоростта, с която се е движел лекият автомобил "Ауди А8“, била 73 км/ч.

Вследствие на катастрофата от нараняванията си починали Давид Тисовски и Неждет Рашидов, а Николай Чавдаров - спътник на обвиняемия, получил средна телесна повреда.

Извършена е била химическа експертиза, при която е установено, че водачът Владимир Гебелов не е употребил алкохол или наркотични вещества. Според автотехническата експертиза, причината за пътното произшествие е превишена и технически несъобразена скорост, с която е управлявал обвиняемият, както и навлизането му в насрещната пътна лента по време, място и начин, когато това не е било безопасно. 

Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен, е  лишаване от свобода от 5 до 15 г. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. Спрямо Владимир Гебелов е взета мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 5000 лева.

Виж коментарите (2)

Още по темата (7):
13.07.2021 Три години затвор за виновника за касапницата в Родопите
13.07.2021 Владимир, убил двама на пътя Девин-Кричим, изказа съболезнования на близките им
26.05.2021 Описаха подробно ужаса в Родопите, убиецът шофирал със 115 км/ч
28.07.2020 Официална информация от МВР Пловдив за ужаса в Родопите с две жертви
27.07.2020 Втори труп в касапницата в Родопите
27.07.2020 Очевидец: Има загинал след стената на язовир Въча!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).