Япончета на посещение при Здравко Димитров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:08 / 03.08.2023
1495
С традиционния японски поздрав Konnichiwa кметът Здравко Димитров посрещна ученици от град Окаяма, предаде Plovdiv24.bg.

Те са тук по програмата за обмен на младежи между побратимените градове Пловдив и Окаяма. На срещата присъстваха ученици и учители от ЕГ "Иван Вазов".

Япончетата са пристигнали тук на 1 август. Ще останат в България само една седмица. Програмата им е интензивна. Те ще се запознаят с историята на Пловдив, както ще посетят "Музея на розата" в Казанлък, Карлово и ще правят сапуни.

До момента децата са опитали традиционни храни - мусака, сърми и кисело мляко. Показани им са традиционни български народни танци и са били облечени в носии.

Димитров разказа за посещението си в град Окаяма през миналата година. Там те са открили паметник на Христо Ботев. Той е възхитен от месното училище и новооткрит театър. Сподели на децата, че в "Цар-Симеоновата градина" има японски паметник.

Трогателен момент се получи при размяната на подаръци между кмета и децата. Японска гражданка е била преди 30 години в Пловдив, направила е множество снимки и албуми. Останала е със страхотни спомени.

При откриването на паметника на Ботев миналата година, тя е свирила на хармоника. Днес жената изпрати специално на българската делегация малки хармоники в знак на обич и признателност. Цялото събитие завърши с обща снимки.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).